Vanding

Ligesom mennesker, har planter brug for mere vand, når det er varmt og mindre vand, når det er koldt.

Det er derfor, det er svært at lokalisere, hvor meget vand en plante har brug for. Men gennem erfaring og år af undersøgelsen, er vi kommet op med nogle tips om, hvornår du skal vande dine hækplanter.

Vand ved plantning

Vand planterne dybt efter plantning. Dette er vigtigt for at give planterne et godt fundament til at etablere, men hvis jorden er for våd, behøver du ikke at tilføje mere vand

Vanding 10 uger efter plantning - for dem, der plante i efteråret

Det er nødvendigt, at du vander planterne dybt i de første par uger efter plantning. Vand hver anden uge. Hvis det regner meget og jorden bliver for våd, behøver du ikke at tilføje ekstra vand.

Vanding 10 uger efter plantning - for dem, der plante i foråret

Anlægget får brug for mere vand, når man planter i foråret end i efteråret. Som sådan anbefaler vi vanding en gang om ugen.

Vanding om vinteren

Mange mennesker vander ikke deres planter om vinteren, men hvis det ikke har regnet en masse, så vil du vande, før jorden begynder at fryse. Dette er vigtigt for at sikre, at planten ikke tørrer ud i den kolde årstid

Vanding om sommeren

Sommermånederne er normalt meget varme. Planterne har således brug for mere vand. Hvis det er for varmt, anbefaler vi at vande dybt én gang hver 3. Dag. Dette gør det muligt for hækplanterne at få mest muligt ud af sollys, varme og vand til at danne en smuk hæk.

Generel information

Her er nogle generelle tips, du bør vide:

  • Vand efter plantning og i tørre årstider
  • Vand om aftenen for at reducere fordampning af vand fra jorden
  • Lav en kant til at hælde, så vandet ikke går til spilde
  • Husk også at planterne ikke vokser godt i fugtig jord