Voksning

Det kan være svært at plante hække, men vi er her for at gøre det nemt for dig.

Med hver bestilling, giver vi gode råd om, hvordan man planter en hæk .

Vores planter leveres normalt med den rodkuglen pakket ind i stof. Derfor skal du behandle planten med omhu, ellers kan du beskadige rødderne. Du behøver ikke at fjerne kluden, ved plantning, da den vil nedbryde langsomt i jorden.

Du kan plante vores hækplanter fra september til slutningen af maj, men ikke når det er frost. Planter vi leverer i potter, kan du plante dem når som helst, undtagen når det er frost.

  • Plantning starter med at grave et hul omkring to gange bredden og 1 eller 2 cm højere end rodkuglen.
  • Løsn jordbunden, og bland en cm pottemuld i. Dette hjælper planterne til hurtigt at etablere .
  • Derefter placeres planten i hullet og fyld med en blanding af kompost og havejord.
  • Rodkuglen skal være ca. 2 cm under jorden. Hvis du planter i et område med tung jord som lerjord, kan du fylde resten af hullet med pottemuld

For planterne at vokse godt, skal du lave en kant til hældning, som er dybest set en grænse af sand omkring en hæk. Når du vander planten, forbliver vandet i denne bakke. Vand planterne grundigt efter plantning, så planterne kan etablere hurtigt. Men hvis jorden er for våd, skal du give meget lidt vand. Fjerne enhver ukrudt omkring hækken. Dette vil reducere konkurrencen om næringsstoffer og hækplanter vil vokse pænt. Du kan faktisk tilføje barkflis for at forhindre vækst af ukrudt.