Thuja

Thuja-hække er dyrket over hele verden, hvilket gør dem meget populære. Du er tilbøjelig, til at se en Thuja-hæk hvorend du går. Deres blade er stedsegrønne, og overlever selv de hårdeste vinterforhold.

Thuja

Udover det gør de ikke nogen skade til mennesker og dyr omkring dem. Du er velkommen til at kontakte os for høje kvalitet og prisbillige Thuja-planter.

Forskellige arter af Thuja

Vi har tre forskellige arter af Thuja. Vores kollektion omfatter Thuja Atrovirens, Thuja Smaragd og Thuja Brabant. 

Thuja Brabant er et godt valg som en hæk eller skærm. Denne stedsegrønne hække har en tyk, pyramideform. Dens grønne blade forbliver friske hele året rundt og er på sit lyseste i løbet af foråret, som ny vækst begynder. Det producerer også friske grønne nye blomster. Planten gør en smuk tilføjelse eller eksemplar til en blandet omkreds. Den vokser godt i fuld sol eller delvis skygge, og de fleste jordtyper.

Thuja Smaragd er et smalt, stedsegrønt, pyramideformet hæktræ med tæt løv, der bevarer sin farve hele året. Den vokser godt i fugt og varme, og tolererer tørkeperioder. Det er en af de mest effektive og populære buske til høj hækbrug eller afdækning og er en stor fundament-plante.

Thuja Atrovirens er et godt valg som en hurtigt voksende hæk. Dens blade har en dejlig ananas duft, når knust eller efter regn. De mørkegrønne blade gør en fremragende baggrund til omkredse, men de kræver lidt vedligeholdelse. Det vokser godt i sol eller en delvis skygge og de fleste jordtyper i haver.

Dyrkning af en Thuja-hæk

Thuja-planter har alle de funktioner, du har brug for, for at skabe en smuk hæk. Her er et par grunde til, at du bør vokse en Thuja-hæk:

 • Thuja vokser godt i alle jordtyper, uanset om det er ler, lerholdigt eller sandet. Den er også tørke-tolerant
 • Alle Thuja-arter vokser hurtigt, hvilket er en fordel for folk, der forsøger at vokse en vindjakke eller privatlivshæk. Det er vigtigt, at du ved den modne størrelse af arten før plantning for at skabe nok plads mellem planter, når de modnes
 • Thuja-planter forbliver stedsegrønne hele året. Dette gør et stort levested for lokalt dyreliv og et punkt af interesse i dit landskab.
 • Bortset fra at give dit landskab et færdigt udseende, er Thuja-planter også billige i forhold til andre buske.

Når du endelig har besluttet, at udvide Thuja-planten, er timing meget vigtigt. Planter er vokset i potter i disse dage, hvilket gør det muligt at plante enhver årstid. Alligevel er der gode årstider og ikke så gode årstider, til at plante. Sommeren, med sin tørhed og varme, er nok det værste tidspunkt at plante, da du bliver nødt til at vande planten konstant og rod-vækst vil være minimal. Planterne kan dog dyrkes i potter og leveres om sommeren. Med hensyn til det bedste tidspunkt at plante, er der ingen tvivl om, at det er i forår og efterår, fordi jorden er fugtig og varm. Planterne leveres med en jordklump og dyrkes på jorden.

Så hvordan planter du en Thuja?

 1. Grav plantningshuller omkring 1,5 gange størrelsen af rodkuglen og omkring 3 til 4 cm dybere end højden af jordklumpen. Tilsæt derefter omkring 5 cm jord i bunden.
 2. Placer omkring 5 cm kompost-gødning i hullet og bland det med jord
 3. Anbring planten i hullet og juster så den sidder lige oprejst og ser afbalanceret ud. Tilføj mere kompost for at nå den ønskede højde.
 4. Brug det fjernede jord til at fylde hullet omkring tre fjerdedele og fyld halvt med kompost, for at forbedre dræning. Udfyld derefter resten af hullet med vand.
 5. Giv vandet lidt tid til at dræne og jorden til at bosætte sig, før du fylder resten af hullet med kompost og jord.
 6. Spred et lille lag barkflis over hullet og træk barkfliset omkring 5 cm væk fra stammen af træet at undgå forrådnelse
 7. Vand planten hver uge i de første to måneder. Thuja tørrer hurtigt ud og skal vandes for at etablere. Vi rådgiver om vanding ved levering af planterne.

Hurtige tips

For en smuk hæk, anbefales det at du planter 2 til 3 planter per meter. Dette er vigtigt for at sikre plantens naturlige form.

For at planterne vokser godt, skal de plantes, så snart de ankommer. Ellers vil de tørre ud.
Hvis planterne ikke plantes med det samme, skal de tages af pallen, sættes i skyggen og du skal vande jordklumpen

Thuja vokser ikke godt, når de er plantet under andre træer; derfor skal du sørge for, at plante dem, hvor der er nok lys fra solen. Når planter under store træer og vand drypper fra disse træer, vil Thuja-planten ikke få det smukke udseende, du ønsker.

Det er også nemt at vedligeholde disse planter. Beskære kun bladene. Beskæring af træ vil skade planten, fordi nye grene ikke vil vokse.

Lad planteren rådne væk i jorden. For planter, der kommer i en potte, bliver du nødt til at fjerne planteren

Pleje & råd

 • Find den rigtige plantningsplacering for Thuja-træ baseret på dens voksningskrav. Vælg en placering med delvis skygget eller fuld sol, hvor planten kan modtage mere end seks timers direkte sollys hver dag. Fjern eventuel snavs og vegetation i området inden plantning
 • Vand Thuja-planten regelmæssigt for at holde dens jord fugtig. Hyppig vanding er vigtigt, især for unge Thuja-træer, der kæmper, for at vokse i en ny placering. Brug en ”spray” slange, for at sikre, at fugten når rødderne.
 • Gød planten tre gange om året for at sikre, at den modtager nok næringsstoffer. Anvend en speciellavet stedsegrønne-gødning. Brug halv styrke fortyndet gødning i løbet af det første år af vækst. Efter denne periode, anvend gødning i henhold til instruktionerne fra producenten.
 • Trim det beskadigede, syge eller misfarvede løv fra planten. Beskær også regelmæssigt for at opretholde formen.
 • Beskær i den tidlige vinter eller efterår. Undgå beskæring om sommeren, da det kan gøre spidsen af de beskåret grene brune
 • Du må ikke skære mere end en fjerdedel af plantens krone på en enkelt årstid
 • Melorme er tiltrukket af Thuja-planter, men dette kan kontrolleres ved hjælp af en biologisk pesticid eller fjernes manuelt i løbet af vinteren

Behandling af almindelige Thuja-sygdomme

Thuja-planten kan udvikle sygdomme, der skal behandles effektivt og hurtigt, for at træet overleve. Her er almindelige Thuja-sygdomme, der kan behandles:

Svampesygdomme

Disse sygdomme omfatter rod-forrådnelse, fordærv og vaskulære visne. Den eneste måde at behandle disse sygdomme er ved hjælp af passende fungicid. Sørg for, at du bruger fungicidet som anvist.

Udskallede sygdomme

Dette problem kan forårsage skade og død af en Thuja-plante. For at forhindre denne sygdom i at påvirke din Thuja-plante, pak plantens bark ind i løbet af vinteren.

Tørring

Dette er et fælles problem i forbindelse med Thuja. Selv om mange mennesker håndtere denne situation ved at beskære det ramte område, kunne behandling være mere effektiv, hvis yucca ekstrakt sprøjtes på træet.

Leafminer

Dette problem er forårsaget af en orm, som i sidste ende bliver et æglæggende møl. Når æggene er lagt, begynder de at spise bladene, som får dem til at blive brune og dø ud. Sprøjt acephat, for at styre larverne eller brug imidacloprid til at gennemvæde jorden i det tidlige forår.

Fordele og ulemper af Thuja

Fordele

 • Thuja-planter har en tendens, til at være naturligt formet i dråber, kegler eller cylindre; derfor er der kun brug for lidt formning eller beskæring. Når træet sandsynligvis har etableret, kan det leve i årtier
 • Thuja-planter vokser meget hurtigt, med en hastighed på mellem 20 og 40 cm per år, men det er vigtigt, at du tager højde for den modne størrelse af anlægget ved plantning, for at sikre, at der er nok plads mellem planterne når de er modne
 • Selvom Thuja foretrækker fugtig jord, kan det også vokse godt i andre typer af jord.
 • Thuja-planter kommer i forskellige størrelser og forme, med nogle vokser op til 18,28 meter. Nogle er ovale eller globus-formet, mens andre er koniske. Du kan også beskære Thuja i din have, for at give den, den ønskede figur
 • De gør også et godt valg som privatlivshække
 • De er relativt sygdomsfri og fri for skadedyr

Ulemper

 • Selv om det er rigtigt, at Thuja-planter kan vokse let under den ideelle tilstand, kræver de supplerende vanding, hvis sommeren er for tør eller varm
 • Thuja planter har en usædvanlig tekstur, som gør dem synes unaturlige, når de dyrkes i nogle landskaber. Vejrforhold og alder kan få planten til at miste sin form

Konklusion

Thuja-planter er meget populære, og de mest almindelige valg, når det kommer til, at vokse en hæk. Den har evnen til at håndtere sygdomme, skadedyr og jord, hvilket gør det til det perfekte hækplante. Vi sælger billige Thuja her på Heckenpflanzen Heijen. Hvis du er på udkig efter en Thuja plante eller oplysninger om disse arter, er vi her for at hjælpe dig. Du kan kontakte os via e-mail eller telefon.